donderdag 17 mei 2012

Hemelvaartsweekend Lutterzand

Woensdag 16 mei vertrekken we voor een kort uitstapje naar het mooie Dinkelland. We gaan, zoals ik al meldde in de vorige blog, naar De Lutte, om precies te zijn naar camperplek Erven Velpen vlakbij het Lutterzand. We vertrekken woensdag later op de middag omdat Dineke deze dag nog moet werken.

Dag 1:   16 mei 2012

Ommen – De Lutte  60 km

De weg naar de camperplek vinden we makkelijk. Als we in de Lutte aankomen is het half 6 en staan er 2 campers. 




De eigenaar vertelt ons dat de camperplek in maart 2011 is geopend. Er kunnen nu 10 campers staan, maar later dit jaar 25! Het weiland naast de huidige camperplek is ook geschikt gemaakt voor campers, maar het ingezaaide gras moet nog wat groeien. Voor 10 euro hebben we de plek, stroom en 2 personen toeristenbelasting. Verder zijn hier alle nodige voorzieningen, terwijl de eigenaar nog bezig is met het realiseren van een douche en toilet. Maar het is nu al een mooie plek en de plaatsen zijn mooi vlak.
Nadat we ons hebben “geïnstalleerd” kunnen we nog een tijdje buiten zitten. Verder vermaken we ons deze avond met lezen en tv kijken.

Dag 2:   17 mei 2012

De Lutte

Vandaag de verjaardag van Dineke’s vader (vieren we zaterdag) en van prinses Maxima! Deze dag begint met wakker worden rond 9 uur en gelijk de tv inschakelen voor Arie van der Veer. De zon schijnt inmiddels aardig naar binnen en Isis vraagt aandacht: ze wil naar buiten. Dus kijkt Dineke nog even verder en ga ik met Isis wandelen. Daarna uiteraard ons ontbijtje met eitje. Geen thee dit keer want die was ik vergeten in te pakken (wel op het lijstje afgekruist, maar ja..). Koffie dan maar, ook lekker! En in de zon, want het is heerlijk weer! Na het ontbijt nog een bakkie en toen de fietsen van de camper en op naar het Lutterzand.
Wat een schitterend gebied is dat toch. We hebben er de 4 km wandeling gedaan, prachtig langs de steile oevers van de Dinkel. Een aanrader voor iedereen die hier nog niet is geweest!
Na de wandeling was het goed toeven bij Paviljoen ’t Lutterzand, waar we hebben genoten van een late lunch (van 2 tot 3). Daarna nog een stukje omgefietst waarna we bij de camper nog mooi een poos buiten konden zitten. Het was in vele opzichten een mooie dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten