dinsdag 12 mei 2015

Camperreis mei 2015: week 2 vervolg

Foto's Salzgammergut

Dag 10: 10 mei 2015       
Wenen – Auckeltal  156 km  (vrije gift/ 2 euro stroom)

Wat een mooie camperplek!
We vertrekken om klokslag 12 uur van de camping. We willen op de terugweg via Salzkammergut, een mooi meren- en bergengebied oostelijk van Salzburg. We hopen daar maandag aan te komen.
Vandaag een tussenstop in het kleine dorpje Auckental. Er zijn in Oostenrijk (nog) niet veel echte camperplekken, maar een boer in Auckental heeft wel een van de mooiste camperplekken gemaakt die wij tot nu toe in Europa hebben gezien. Alle voorzieningen zijn er, zelfs douche en toilet. En het is ook nog eens gelegen in een mooie wandelomgeving. Het is dat we morgen naar Salzgammergut willen, maar je zou overwegen om hier langer te blijven. 

We genieten hier van de stilte (zo anders dan Wenen…) en de geweldige sterrenhemel bij weinig tot geen “lichtvervuiling”.


Dag 11: 11 mei 2015       
Auckeltal – St.Wolfgang 165 km  (€ 22,50 per nacht )

Aan de Wolfgangsee
Vandaag wordt een temperatuur van rond de 25 graden verwacht, met veel zon. Een mooi vooruitzicht! Na het ontbijt en de koffie, die we nuttigen op de hier aanwezige picknickset, vertrekken we richting de meren van Salzgammergut. Het woordje “salz” zit niet voor niets in deze naam en in Salzburg. Dit gebied staat al eeuwen bekend om de zoutwinning, vandaar. Na een uurtje rijden zien we de bergen met sneeuw steeds dichterbij komen. 


Het gebied rond Wenen is relatief vlak, maar waar nu heenrijden is het echt bergachtig. Onderweg doen we nog even boodschappen bij de Spar, waarna we het gebied Salzgammergut binnenrijden. We rijden langs de oevers van 2 verschillende meren. Er is hier veel toerisme, en er zijn tot onze verbazing ook veel mensen aan de oevers van het meer want de parkeerplaatsen staan vol, ondanks dat het maandag is en dus een werkdag (toch?). Het is een mooie tocht, die ons uiteindelijk brengt bij de Wolfgangsee, en op 1 km van het plaatsje St. Wolfgang, op camping Wolfgangsee. De camping is geweldig mooi gelegen, pal aan de oevers van het meer. We checken in. In deze tijd van het jaar is er overal plek, dat scheelt. Hoewel, er zijn best al veel gasten hier, maar er is nog wel een heel mooie standplaats (die we zelf mogen uitzoeken). We kunnen staan helemaal vooraan, bij het meer. Het uitzicht vanaf ons ”eigen” terras is zonder overdrijven adembenemend. Want: het meer op 5 meter afstand, boten die voorbij varen, een voorbij zwemmende zwaan en aan de overkant het dorpje Strobl met haar mooie witte kerktoren, badend in de zon. En daarbij in de verte de mooie groene Alpenweiden met daarboven de hoge, nog deels met sneeuw bedekte rotsachtige bergen. Mogen we dat adembenemend noemen? 
In de loop van de avond merken we wel dat we hier op 800 meter hoogte zitten, want na de 25 graden die hier zeker gehaald is, begint het flink af te koelen.


Dag 12: 12 mei 2015       
St.Wolfgang

Aan de Wolfgangsee (2)
De temperatuur zal vandaag naar verwachting stijgen naar een zomerse 28 graden. De plannen voor vandaag zijn simpel: rustig aan doen, tegen 3 uur wandelend via een kleine omweg naar St. Wolfgang (1,5 km), daar rondkijken, een terrasje pakken, en terug wandelen. En voor de rest genieten van “ons terras” en het uitzicht. En zo is de dag ook verlopen. Op de foto’s kun je zien wat wij hebben gezien ;-). Nu ik dit schrijf om 18.30 uur zitten we op “ons terras” aan de Wolfgangsee en is het in de schaduw nog 24,5 graden. Wat een geweldige dag!




Dag 13: 13 mei 2015       
St.Wolfgang – Dingolfing (Dui)  163 km  (€ 0,00)

Het stadje Mondsee (Sound of Music) 
Het is rond 9 uur als we opstaan. De zon brandt er alweer flink op. Het zou vandaag minder warm worden, maar dat lijkt nog niet te gaan gebeuren. We besluiten ons verblijf hier aan de Wolfgangsee zo lang mogelijk te rekken. Lekker nog een beetje omlummelen, rustig een ontbijtje nuttigen, even douchen, een bakkie koffie…. En ja hoor, BAM, het is alweer half 12. Hoogste tijd om de boel in te pakken. Om klokslag 3 over 12 rijden we de camping af, op weg naar Duitsland. Zoals gebruikelijk rijden we binnendoor. We volgen eerst de oevers van een aantal meren, en komen zo uiteindelijk terecht in Mondsee, het meest noordelijk gelegen stadje aan het gelijknamige meer. Mondsee is ontstaan omdat er ooit een klooster aan het meer werd gevestigd. Dit klooster bestaat nog steeds, met daarnaast de bijbehorende gele kerk. Deze gele kerk mag zich vanaf 2006 Basiliek noemen, op voordracht van de Paus. Het is een schitterende, maar ook een bekende kerk. Bekend uit de film “The Sound Of Music”. In deze kerk trouwde namelijk de hoofdpersoon Maria met kapitein von Trapp. De kerk is mooie aanleiding om even een tussenstop in te lassen. We wandelen door het stadje en bezichtigen de prachtige Basiliek. 


Na deze welkome onderbreking gaat onze reis verder. Voor we de grenzübergang mit Deutschland bereiken, komen we nog een aantal verkeerslichten tegen. Daar is in Oostenrijk iets bijzonders mee. De slogan van Herman Finkers over zijn Almelo is hier namelijk wel wat langer: Een stoplicht springt op rood, dan op oranje, vervolgens op groen, dan knipperend op groen, vervolgens op oranje en dan weer op rood. Kunt u het nog volgen?  Maar om eerlijk te zijn, het went snel en het is wel handig. Na een tijdje passeren we de grens en rijden door het Bayerisches Land naar Dingolfing, voor ons gevoel een gewone stad in Bayern, waar een gratis camperplek is. Maar er blijkt hier nog iets anders te zijn dat van belang is voor een aantal familieleden van Dinekes kant. Maar daarover morgen meer. Over de camperplek valt verder nog te melden dat hoge bomen veel satelliet vangen. Dus we kunnen onze schotel niet richten op de Astra satelliet. Dat betekent een avondje lezen. O ja, en we kijken de film The Italian Job. Goeie film hoor, met Donald Sutherland, Mark Wahlberg en Charlize Theron.


Dag 14: 14 mei 2015       
Dingolfing – Enderndorf  174 km  (€ 8,00)

Bayerische Motor Werke
De titel verraadt het al, in Dingolfing staat de fabriek van BMW. En een beetje kenner weet dat BMW een afkorting is van Bayerische Motor Werke. En aangezien 3 broers van Dineke een dergelijk vervoermiddel in hun bezit hebben en daarbij zweren, proberen we iets van de fabriek op de foto te krijgen. 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e0/BMW_Logo_f%C3%BCr_Werbung_auf_Gestell_montiert.JPG/440px-BMW_Logo_f%C3%BCr_Werbung_auf_Gestell_montiert.JPG 
Dat viel nog niet mee, maar we kunnen toch aantonen dat we in de buurt zijn geweest (verder gaat onze interesse ook niet…). We rijden in noordwestelijke richting, en zien onderweg mooie landschappen aan ons voorbij trekken. Na ruim 170 km belanden we uiteindelijk op de speciaal voor campers bedoelde Panoramacamping, met uitzicht op de Brombachsee.
 wohnmobilstellplatz-panorama_1.jpg
Het staat er flink vol, maar het is dan ook Hemelvaartsdag en dat is zeker voor Duitsers een goede reden om erop uit te trekken. Maar we vinden toch nog een mooie plek. Na de koffie gaan we wandelend richting het meer en Enderndorf. Dit plaatsje heeft goed ingespeeld op haar ligging en mooie wandelpaden en stranden aangelegd aan het meer. Het is er erg gezellig! 

We maken een mooie rondwandeling en een uur later zijn we weer terug op de camperplek. We zitten nog tot na 8 uur buiten. Het was weer een prachtige dag.


Dag 15: 15 mei 2015       
Enderndorf - Gladenbach  350 km  (€ 5,50)

Dagje autobahn
Om de laatste 2 reisdagen wat aangenamer te maken, kiezen we ervoor om vandaag een deel van onze route via de autobahn af te leggen. De totale afstand naar huis is nog zo’n 680 km, na vandaag dus nog 330. Dat is gemiddeld nog 165 km voor de komende twee dagen, en dat is binnendoor goed te doen. We rijden vandaag langs Würzburg en Frankfurt am Main om vervolgens bij Giessen de autobahn weer te verlaten en de laatste 30 km binnendoor te rijden naar Gladenbach, zo ongeveer het meest zuidelijke punt van het Sauerland. We hebben een plek uitgezocht bij een restaurant. Achter deze eetgelegenheid is een groot terrein, met grasvelden en paden en verderop een boerenerf. Hierdoor lijkt het meer op kamperen bij de boer dan op een parkeerplaats bij een restaurant, wat we eigenlijk verwacht hadden. 


Alle voorzieningen zijn er en we kunnen ook nog binnen terecht, in het hotel. Want het blijkt toch ook een hotel te zijn. ‘s Avonds maken we letterlijk van de gelegenheid gebruik en gaan we heerlijk eten in het restaurant. Overigens is het nog steeds prachtig weer (23 graden) en zitten we zowel onderweg als op de camperplek nog een tijdje buiten.


Dag 16: 16 mei 2015       
Gladenbach - Hemer  130 km  (€ 2,00)

Sauerland
We staan pas om half 10 op omdat we domweg niet eerder wakker worden. Is ook niet nodig, we hebben geen haast vandaag. We ontbijten in de zon, maar we zien nu al meer wolken dan zo ongeveer de hele afgelopen week. En die bewolking wordt inderdaad, zoals verwacht, in de loop van de dag steeds dichter. Als we om iets na twaalven vertrekken is het nog droog, maar onderweg miezert het bijna de hele tijd. We rijden wel weer een heel mooie route door het Sauerland, net iets verder naar het westen dan op de heenweg. Na 2x 5 kwartier rijden komen we aan in Hemer, waar een camperplek is op 500 meter van het centrum. Even nadat we aankomen wordt het zowaar droog en dus gaan we na de koffie de stad bekijken. Het is helaas geen “Altstadt”, zoals de Duitsers hun oude binnensteden noemen, en er zijn ook geen mooie terrasjes, da’s wel jammer. En dan ga je op andere dingen letten: het is wel een stad met veel voorzieningen en winkels. En het voelt wel een beetje "thuis", met een Lidl, Aldi, Action en C&A naast elkaar. Verder hebben ze een plein waar een beekje doorheen stroomt en er zijn ook allerlei leuk aangelegde waterpartijen. Dus, hoewel er geen echt gezellig stadsplein rond een kerk is: goed gedaan Hemer.


Dag 17: 17 mei 2015       
Hemer - Ommen 198 km

Vermeldenswaard: we waren om 14.45 uur weer thuis!

4 opmerkingen:

  1. Mooie reis! En prachtige foto's weer 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook nog even van de laatste dagverslagen genoten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Slot machines near me, NJ - Jackson-Bannock Casino, Inc.
    Find out what's 청주 출장샵 nearby, nearby, and local about Slot machines near me, NJ. 남원 출장안마 MGM Springfield (MGM Springfield) 춘천 출장마사지 - 논산 출장샵 Where 의정부 출장안마 to find Slot Machine Games & Casinos.

    BeantwoordenVerwijderen